Βασίλης Ρεγκούζας

regouzasΟ Βασίλης Ρεγκούζας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Είναι απόφοιτος Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και κάτοχος Master of Business Administration, από το Πανεπιστήμιο του Kingston της Μεγάλης Βρετανίας.

Από το Φεβρουάριο του 2010 είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ΣΤΟΧΑΣΙΣ Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Α.Ε., η οποία δραστηριοποιείται στην αγορά συμβουλευτικών υπηρεσιών. Ειδικότερα, καλύπτει θέματα στρατηγικού και επιχειρηματικού σχεδιασμού, οργανωτικού και λειτουργικού σχεδιασμού, παρέχει χρηματοοικονομικές συμβουλευτικές υπηρεσίες, εκπονεί οικονομικές μελέτες και αναλαμβάνει τη διοίκηση έργων και αναπτυξιακών προγραμμάτων.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην ICAP ως Οικονομικός Αναλυτής το 1985 και το 1992 προήχθη στη θέση του Διευθυντή Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Ιδιωτικού Τομέα. Το 2001 ανέλαβε τη Διεύθυνση του Τομέα Μελετών και Συμβούλων Διοίκησης, έχοντας την ευθύνη για τη διοίκηση και ανάπτυξη όλων των επιμέρους Διευθύνσεων, για τον ιδιωτικό και για το δημόσιο τομέα, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων. Επιπρόσθετα, είχε την ευθύνη για την επέκταση των συμβουλευτικών υπηρεσιών στις ξένες αγορές, ενώ διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Executive Director στην ICAP BULGARIA EAD.

Έχει εκπονήσει, οργανώσει και εποπτεύσει σημαντικό αριθμό έργων μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται: στρατηγικά/επιχειρηματικά σχέδια, μελέτες σκοπιμότητας/βιωσιμότητας, αποτιμήσεις, μελέτες οργάνωσης και ανασχεδιασμού επιχειρησιακών λειτουργιών, καθώς και έργα σχεδιασμού, διαχείρισης και αξιολόγησης επιχειρησιακών προγραμμάτων και δράσεων συγχρηματοδοτούμενων από τα ΚΠΣ/ΕΣΠΑ.

Τον Μάρτιο του 2005 εξελέγη Μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εταιρειών Συμβούλων Μάνατζμεντ Ελλάδος (ΣΕΣΜΑ). Επίσης, διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΣΜΑ, από το Μάρτιο του 2007 έως και το Φεβρουάριο του 2010. Τον Μάρτιο του 2011 ορίστηκε Αναπληρωτής Συντονιστής της Συμβουλευτικής Επιτροπής του ΣΕΣΜΑ, ενώ στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 27ης Μαρτίου 2013 ανέλαβε εκ νέου τη θέση του Γενικού Γραμματέα. Τον Απρίλιο 2015 εξελέγη ως νέος Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΣΜΑ και τον Μάρτιο του 2017 επανεξελέγη.

Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Είναι έγγαμος και έχει ένα παιδί.