Γεώργιος Ραουνάς

raounasΟ κ. Ραουνάς διαθέτει εργασιακή πείρα 33 ετών, εκ των οποίων τα 25 στον συμβουλευτικό τομέα.

Είναι Συνέταιρος – Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής του τομέα Επιχειρηματικής Διακυβέρνησης (Risk Consulting) της KPMG στην Ελλάδα και έχει στην ευθύνη του τους τομείς Εσωτερικού Ελέγχου & Κανονιστικής Συμμόρφωσης, Διαχείρισης Χρηματοοικονομικών Κινδύνων και Εταιρικής Υπευθυνότητας, έχοντας εξειδίκευση στον Χρηματοοικονομικό Τομέα.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MSc σε Θεωρητική Φυσική από το Adelphi University στη Νέα Υόρκη.

Μετά από μια σύντομη καριέρα ως καθηγητής Φυσικής, προσελήφθη στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, όπου παρέμεινε επί έξι έτη απασχολούμενος τόσο σε καταστήματα όσο και στη Διεύθυνση Οργάνωσης και Πληροφορικής. Στη συνέχεια, εργάστηκε στην Andersen Consulting για επτά έτη ως Διευθυντής, υπεύθυνος για τον τραπεζικό και ασφαλιστικό χώρο. Είχε την ευθύνη υλοποίησης των μεγαλύτερων έργων οργάνωσης και πληροφορικής που ανέλαβε η εταιρεία για χρηματοοικονομικούς οργανισμούς.

Το 1997 εντάχθηκε στην KPMG Ελλάδος ως Διευθυντής και από το 2000 είναι Συνέταιρος – Γενικός Διευθυντής. Έχει επιβλέψει την εκτέλεση πληθώρας έργων στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, κυρίως στο Χρηματοοικονομικό χώρο, αλλά και στις Τηλεπικοινωνίες, στην Υγεία/Κοινωνική Ασφάλιση, στην Ενέργεια, καθώς και στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα.

Είναι επίσης υπεύθυνος Γενικός Διευθυντής για θέματα Ποιότητας και Διαχείρισης Κινδύνου του Συμβουλευτικού τομέα της KPMG.

Είναι επικεφαλής της ομάδας Επιτρόπου (Monitoring Trustee) στην Τράπεζα Πειραιώς και Εκκαθαριστής των ασφαλιστικών εταιρειών Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value.

Είναι μέλος του Ινστιτούτου Οικονομικής Διαχείρισης της ΕΕΔΕ και του τομέα Ηγεσίας της, της Παγκόσμιας Ένωσης Επαγγελματιών Διαχείρισης Κινδύνων, του Συνδέσμου Αποφοίτων Βρετανικών Πανεπιστημίων, κ.α.

Είναι παντρεμένος με τη Μίκα Κλάδη και έχει δύο παιδιά.