Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το Έργο μας

Λοιπές Δραστηριότητες

Γενική Συνέλευση 2017

Η αξιοποίηση της τεχνογνωσίας των Συμβούλων Μάνατζμεντ, σε μια περίοδο έντονων προκλήσεων στους βασικούς τομείς της οικονομικής ζωής της χώρας, κρίνεται περισσότερο αναγκαία από ποτέ και πρέπει να θεωρείται ως μία σημαντική επένδυση για την εξασφάλιση της υγιούς και δυναμικής ανάπτυξης, τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα. Πρόκειται για το βασικό συμπέρασμα της 25ης Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Εταιρειών Συμβούλων Μάνατζμεντ Ελλάδος (ΣΕΣΜΑ), όπως αναφέρει ο επανεκλεγείς Πρόεδρος του ΣΕΣΜΑ κ. Βασίλης Ρεγκούζας.

Στην Ανοικτή Συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης απηύθυνε ομιλία ο Βουλευτής Β’ Αθηνών και Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι εταιρίες συμβούλων μάνατζμεντ έχουν σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουν στη μετάβαση που οφείλει να κάνει η χώρα σε ένα νέο μοντέλο που θα βασίζεται στη στήριξη της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, αλλά και στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του Δημοσίου με βάση τις καλές ευρωπαϊκές και διεθνείς πρακτικές. Ακολούθησε η Βουλευτής Β’ Αθηνών και υπεύθυνη του τομέα Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κυρία Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία αναγνώρισε το ρόλο και τη συμβολή των εταιριών Συμβούλων στον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας.

Στη συνέχεια, στην ομιλία του ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γεώργιος Τζιάλλας, αναφέρθηκε στη στρατηγική της τουριστικής πολιτικής του Υπουργείου Τουρισμού, η οποία βασίζεται στο τρίπτυχο “Επιμήκυνση τουριστικής περιόδου/365 ημέρες - Άνοιγμα νέων αγορών -Προσέλκυση νέων επενδύσεων με έμφαση στην ποιότητα» με τους συμβούλους να αναλαμβάνουν στρατηγικό ρόλο, ενώ σημείωσε ότι στον προγραμματισμό του Υπουργείου προβλέπεται διοχέτευση 500 εκ. ευρώ στην τουριστική επιχειρηματικότητα και στους Δήμους για έργα τουριστικής ανάπτυξης. Ο Διευθυντής Αναπτυξιακών Πολιτικών και Εξωστρέφειας του ΣΕΒ κ. Γιώργος Ξηρογιάννης στην τοποθέτησή του σημείωσε ότι «η παρατεταμένη οικονομική αστάθεια εμποδίζει τις επιχειρήσεις (ειδικά τις ΜμΕ) να εστιάσουν σε μια ρεαλιστική οικονομική ανάπτυξη και παραγωγική διεύρυνση. Η επιτάχυνση συνεργασιών (από εμπορικές συμφωνίες, παραγωγικά δίκτυα μέχρι και συγχωνεύσεις), η πρόσβαση στη χρηματοδότηση, ο εξορθολογισμός του δανεισμού, η ανάταξη των πωλήσεων και η πρόσβαση σε αγορές του εξωτερικού είναι οι παράμετροι που ξεκλειδώνουν το δυναμισμό των επιχειρήσεων. Είναι τα πεδία στα οποία οι εταιρείες -συμβούλων επιχειρήσεων (μέλη του ΣΕΣΜΑ) μπορούν να προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες». Επίσης, παρουσίασε τις νέες ολοκληρωμένες υπηρεσίες ExportReady του ΣΕΒ για την εξωστρεφή ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

Τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, κ. Ιωάννη Δραγασάκη εκπροσώπησαν με την παρουσία τους στη Γενική Συνέλευση η Διευθύντρια του Πολιτικού του Γραφείου κυρία Ηρώ Ζαβογιάννη και ο Συντονιστής του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής κ. Δημήτρης Κοντοφάκας.

Στο πλαίσιο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, βραβεύτηκε για την εξαιρετική συνεισφορά του στο Σύνδεσμο ο τ. Πρόεδρος, κ. Παντελής Κούκος.

Από τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στη κλειστή συνεδρίαση του Συνδέσμου συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΣΜΑ το οποίο είναι:

Πρόεδρος: Ρεγκούζας Βασίλειος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος ΣΤΟΧΑΣΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΕ
A ΄ Αντιπρόεδρος: Τσόλκας Λάμπρος, Αντιπρόεδρος ACCENTURE ΑΕ
Β ΄ Αντιπρόεδρος: Χριστίδου Κάθη, Αντιπρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος BPM AE
Γενικός Γραμματέας: Μπενέκος Φώτης, Διευθύνων Σύμβουλος ΤΕΚΜΩΡ ΑΕ
Ταμίας: Καλόμοιρος Αλέξανδρος, Γενικός Διευθυντής Σ.Μ.Ρ. ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΕ
Αν. Γενική Γραμματέας: Κουμπουρέλου Αναστασία, Senior Manager ERNST & YOUNG ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Μέλος: Ραουνάς Γεώργιος, Γενικός Διευθυντής KPMG ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΕ
Μέλος: Παπαϊωάννου Λεωνίδας, Senior Manager PRICEWATERHOUSECOOPERS BUSINESS SOLUTIONS AE
Μέλος: Ανδριανόπουλος Παναγιώτης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος PLANNING AE
Αν. Μέλος: Τσιακατάρας Κωνσταντίνος, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΕ
Αν. Μέλος: Καπλάνης Αντώνης, Αντιπρόεδρος & Γενικός Διευθυντής NOISIS ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΕ
Αν. Μέλος: Παπαστεφανάτος, Στέφανος Senior Manager & Μέλος Δ.Σ. REMACO AE

Σημειώνεται ότι, στο Διοικητικό Συμβούλιο συμμετέχει ex officio ο εκάστοτε Πρόεδρος της ΕΛΕΣΜΑ. Στο παρόν Διοικητικό Συμβούλιο συμμετέχει η κυρία Κωνσταντίνα Ορφανίδου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της K&O ADVISORY ΑΕ.

Επιπρόσθετα, εξελέγη η νέα Συμβουλευτική Επιτροπή, το συμβουλευτικό – γνωμοδοτικό όργανο του Συνδέσμου, το οποίο υποστηρίζει τη λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου, με την εξής σύνθεση:

Συντονίστρια: Μάστορα Καλλιόπη, Οικονομική Διευθύντρια EUROPEAN PROFILES AE
Αν. Συντονιστής: Μαυρογιάννης Ιωάννης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος ΑΝΕΛΙΞΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΕ
Μέλος: Παπαδόπουλος Νικόλαος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος ADVICE ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΕ
Μέλος: Σκούταρης Δημήτριος, Managing Partner DEFINE ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΠΕ
Μέλος: Στόγιας Γεώργιος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος ΝΕΣΤΩΡ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΕ

Επιπλέον, εξελέγησαν τα μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής και της Επιτροπής Δεοντολογίας. Ως μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής εξελέγησαν ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση οι κ.κ. Γκούμας Θεόδωρος (EXERGIA AE), Μελισσαρόπουλος Γεώργιος (ICAP ADVISORY AE) και Φαλτσέτας Χαρίλαος (ΣΟΛ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΕ).

Ως τακτικά μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας εξελέγησαν ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση οι κ.κ.: Δαμιανίδης Σταύρος (ΛΔΚ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΕ), Κρικέλας Γεώργιος (MENTORING AE) και Πετσόπουλος Αθανάσιος (SPEED ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΕ) και ως αναπληρωματικά μέλη οι κ.κ. Κουτσομιχάλης Άγγελος (EEO GROUP AE), Μπαλτάς Εμμανουήλ (RE.DE-PLAN AE CONSULTANTS) και Μπατζιάς Σωτήρης (DELOITTE BUSINESS SOLUTIONS AE).

Μέλος των

  • logo feaco
  • sev logo
  • SBBE logo