Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το Έργο μας

Λοιπές Δραστηριότητες

Εκδήλωση ΣΕΣΜΑ για τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων

Ο Σύνδεσμος Εταιρειών Συμβούλων Μάνατζμεντ Ελλάδος (ΣΕΣΜΑ) σε συνεργασία με τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, κ. Φώτη Κουρμούση, διοργάνωσε ημερίδα με θέμα τον «Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων» του ν. 4469/2017 & ΦΕΚ τεύχος Β΄3909/17.

Στελέχη της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους παρουσίασαν στα μέλη του ΣΕΣΜΑ τις βασικές αρχές λειτουργίας του Εξωδικαστικού μηχανισμού, τις διαδικασίες εφαρμογής του, τους όρους-προϋποθέσεις υπαγωγής και επισήμαναν τα βασικά σημεία στα οποία πρέπει να εστιάσουν οι σύμβουλοι - μέλη του Συνδέσμου.

Κατά την διάρκεια της ημερίδας απαντήθηκαν από τα στελέχη της Ειδικής Γραμματείας ερωτήσεις που δέχθηκαν απ’ ευθείας από τα μέλη του ΣΕΣΜΑ.

Σε χαιρετισμό που απέστειλε ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, κ. Φώτης Κουρμούσης ανέφερε: «Συμπληρώθηκε ένα τρίμηνο επιτυχούς λειτουργίας του Εξωδικαστικού Μηχανισμού. Το ενδιαφέρον των οφειλετών αυξάνεται διαρκώς και πιστεύω ότι θα ενισχυθεί περαιτέρω, όταν γίνουν γνωστές οι πρώτες περιπτώσεις επιτυχούς ολοκλήρωσης της χρήσης του Μηχανισμού».
Ο Πρόεδρος του ΣΕΣΜΑ, κ. Βασίλης Ρεγκούζας, σημείωσε ότι ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών (ν. 4469/2017) προσφέρει λύσεις στα προβλήματα των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων. Αλλά για να είναι αυτές οι λύσεις δίκαιες και βιώσιμες και εν τέλει να μειωθούν τα “κόκκινα δάνεια” κρίνεται απαραίτητη η συνεργασία των επιχειρήσεων – οφειλετών με τις εταιρείες συμβούλων επιχειρήσεων. Η τεχνογνωσία που διαθέτουν οι εταιρείες συμβούλων στην εκπόνηση μελετών βιωσιμότητας και στα σχέδια αναδιάρθρωσης οφειλών εγγυάται τα έγκυρα και έγκαιρα αποτελέσματα, που θα διευκολύνουν τη διαδικασία λειτουργίας του εξωδικαστικού μηχανισμού.

Μέλος των

  • logo feaco
  • sev logo
  • SBBE logo